Redakce: Hodnocení 1. čvrtletí

28. 1. 2010 11:23
Rubrika: Trainee redakční tým | Štítky: z jedné vlny

V prvním čtvrtletí se Redakční skupina Trainee programu zaměřila především na zorientování se v samotné redakci signály.cz a v nástrojích, které Redakce signály.cz používá ke správě obsahu webu. Ve vlastní tvorbě Trainee redaktorek byl kladen důraz na psaní článků z prostředí, které je redaktorkám známé a ve kterém se orientují, a také na správný pravopis a stylistiku textu.

Viditelnou částí práce Trainee redakčního týmu je blog Kulturně (http://kulturne.signaly.cz), kde od října roku 2009, kdy byl blog spuštěn, do prosince roku 2009 vyšlo celkem 13 článků. Uživatelé signály.cz tak dostali tipy na zajímavé filmy a koncerty, nebo se k nim dostaly reportáže   z proběhlých akcí či informace o životě spisovatelů zpracované  nápaditým stylem a i namluvené. Každá z účastnic psala o věcech a akcích jí blízkých, zároveň získala zpětnou vazbu od ostatních od vedoucí Trainee redakční skupiny. Každý článek vydaný na blogu Kulturně má průměrně 400 přečtení.

Během prvního čtvrtletí proběhla celkem 4 společná setkání  všech členek Trainee programu a s každou účastnicí pak i několik setkání individuálních. Během těchto setkání  jsme se zaměřili především na probrání určitých literárních žánrů (reportáž, rozhovor a recenze) - úkolem bylo uvědomit si stěžejní znaky jednotlivých stylů a praktické osvojení si jich. Reportáž a rozhovor jsme vyzkoušeli i prakticky, např. na autogramiádě s Markem Orko Váchou.

Témata jednotlivých společných setkání zněla: Trainee program, Redakce signály.cz, Setkání a komunikace s uživateli (vztahy s veřejností) a Komunikace a práce v týmu, která proběhla společně  s Trainee skupinou Propagace. Součástí těchto setkání  bylo i představení jednotlivých služeb signály.cz (akce, blogy, fotky) a gramatická okénka - procvičili jsme si například shodu podmětu s přísudkem, kde se píše "s" a kde "z", vyjmenovaná slova apod. Na setkáních účastnice dostaly tématické materiály.

Během individuálních setkání se řešila především zpětná vazba na vypracované články, zadávání dalších úkolů a témata ze stylystiky.

Díky Trainee programu se do Redakce signály.cz zakoupila i vzdělávací  literatura,a to s tématem gramatiky a žurnalistiky.

Setkávání  Trainee skupiny redakce ke konci roku zkomplikovaly personální  změny v Redakci signály.cz, to ale bude vynahrazeno během následujících měsíců.

 

Zobrazeno 900×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona