Propagace: Hodnocení leden + únor 2010

11. 3. 2010 16:54

 

 

Hodnocené akce: Setkání účastníků TP připravujících tvorbu s.týmu a účast signály.cz na diecézních setkáních mládeže 2010

V prvních zimních měsících roku 2010 se účastníci skupiny propagace Trainee programu signály.cz věnovali koncepčnímu uchopení činnosti celé sekce, zejména pak jejím dobrovolným spolupracovníkům. Společně analyzovali současný stav, jeho slabiny a definovali, co je třeba změnit pro to, aby dobrovolníci vykonávali takové smysluplné činnosti, které povedou k naplňování cílů signály.cz. Výsledkem této společné analýzy bylo rozhodnutí o podobě transformace dosavadních propagačních týmů na nové skupiny místních spolupracovníků. Transformace má za cíl zejména určit spolupracovníkům nové cíle a novou náplň práce. Doprovodnými změnami jsou změna hranic oblastí, nebo nový název pro tým místních spolupracovníků. Jako název byl po dlouhé diskuzi a konzultaci v Realizačním týmu a s dalšími zainteresovanými osobami zvolen s.tým.

Účastníci Trainee programu rozpracovávali koncept tvorby s.týmu definováním předpokladů, které mají splňovat členové s.týmu a jejich koordinátoři, a vymezováním rolí a náplně práce, kterou mají zastávat. Pro členy s.týmu bylo definováno 7 různých rolí, které mají v součinnosti naplnit cíle transformace týmu dobrovolných spolupracovníků a cíle signály.cz.

Koncept a zásady pro chod s.týmu se tak staly výrazným dílem, které vzešlo z činnosti skupiny propagace Trainee programu signály.cz, účastníci Trainee programu se při jeho tvorbě ukázali jako klíčoví a nepostradatelní.

Od února již také probíhá příprava na jednotlivá diecézní setkání mládeže, která se konají v republice v jednotlivých diecézích 20. a 27. března. Zatímco koordinátoři jednotlivých oblastí se věnují přípravě personálního zajištění a domluvy v místě konání, tak účastníci skupiny propagace Trainee programu připravují účast signály.cz na diecézních setkáních po koncepční stránce. Definovali co a jak chtějí signály.cz na diecézních setkáních uskutečnit a priority jednotlivých činností. Společnými silami nyní tvoří praktický manuál s instrukcemi pro obsluhu stánků na jednotlivých setkáních mládeže. Přínosnost této aktivity účastníků Trainee programu je velmi vysoká a je pozitivně vnímána ze strany koordinátorů oblastí, kteří mají v Hlavním propagačním týmu dříve chybějící oporu.

Velmi pozitivně lze hodnotit, že účastníkům Trainee programu se daří své praktické zkušenosti a teoretické poznatky z prvního půlroku fungování Trainee programu nyní aplikovat v samostatné tvůrčí činnosti a plánování.

Bc. et Bc. Vojtěch Trmač
manažer signály.cz, vedoucí skupiny TP Propagace

 

 

Zobrazeno 929×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona